Välkommen till vår fridfulla skånska 1800-talsgård på Österlen

”Peaceful retreat”, “Designhotell”, ”Boutiquehotell, ”Small luxury hotel”, ”Art hotel”, ”Romantic hotell” eller ”Scania heritage hotel”. Så beskriver ibland de internationella gäster som besöker oss sin upplevelse. Hur som helst har vi lagt mycket omsorg på utformningen av våra miljöer ute och inne. Vi har alltid utställningar av konstnärer i våra miljöer och produkter från lokala tillverkare i vår butik och visst är väl en gammal 1800-talsgård en del av det skånska kulturarvet.

Hotellet har öppet alla dagar i veckan. Frukost serveras alltid och ingår i alla rumsbokningar. Restaurangen är alltid öppen när du bokar ett paket och vid konferens med flera gäster. För övriga öppettider se vår restaurangsida.

Nedan kan ni boka våra hotell- och restaurangpaket. Du väljer om du vill bo i gula huset eller huvudbyggnaden. Vi är ett hundvänligt hotell som tar emot hundar i utvalda rum i gula huset.

Gula huset

Rummen har vackert spröjsade fönster med utsikt över äng och skog. I skogsbrynet nedan skymtas ofta rådjur och under försommaren kan man höra lövgrodans sång.

Alla rum, förutom ett, är belägna i markplan och nås via altanen. Rummen är sobert inredda med hög standard och utvalda detaljer från lokala hantverkare.

På ovanvåningen finns ett gemensamt utrymme med sköna sittgrupper där ni kan umgås efter middagen, spela spel, titta på film och dricka något gott från vår minibar. I utvalda rum i gula huset tar vi emot hundar.

Huvudbyggnad

Samtliga rum har stora takfönster med generöst ljusinsläpp. Här kan ni se solen stiga på morgonen eller sänka sig över ängarna på kvällen. I horisonten skymtas kyrktornet i Södra Mellby. Rummen har varma trägolv och textilier i naturmaterial.

Här finns en lounge som bjuder in till vila och umgänge. Hitta en bok av någon av våra lokala författare i vårt lilla bibliotek. Ulf Lundell, Piraten, Ranelid eller Östergren – du bestämmer!

Paket & Erbjudanden

Våra paket och erbjudanden skiftar efter årstid och högtider, med menyer och upplevelser som speglar det bästa av varje säsong på Allé.
Tryck på boka knappen för ett av paketen för bokning, detaljerad information, datum och tillgänglighet!

Allépaket

Varm välkommna för ett rofyllt dygn hos oss på Österlen! I paketet ingår en vällagad meny med tre serveringar på traktens bästa råvaror och vår ljuvliga frukostbuffé.

Mars 1 & 15
April 14

  • Trerättersmeny i restaurangen.
  • Övernattning i något av våra rofyllda rum.
  • Frukost inkluderat.

Från 1 645 SEK per gäst

Påskpaket

Påsk på Österlen innebär konstrunda, god mad och härligt samkväm. När kvällen smyger sig på bjuder vi in till en vår- och påsk inspirerad meny, som ni får avnjuta i gott sällskap.

Långfredag, Påskafton & Påskdagen
april 18–20

  • Vårmeny i restaurangen.
  • Övernattning i något av våra rofyllda rum.
  • Frukost inkluderat.

Från 1 795 SEK per gäst

Sparrispaket

I maj är det sparris som gäller hos oss. I paketet ingår en fyrarätters meny med just sparris i huvudrollen, och förstås vår mysiga frukost dagen efter.

Fredagar & lördagar
2 maj – 1 juni

  • Fyrarättersmeny i restaurangen.
  • Övernattning i något av våra rofyllda rum.
  • Frukost inkluderat.

Från 1 895 SEK per gäst

Skördetid på Österlen

Välkommen till oss i skördetid för en natt i våra rofyllda rum! På kvällen serveras en smakrik trerätters i äpplets ära och på morgonen ingår vår uppskattade frukostbuffet.

Fredag & Lördag
5 september – 26 oktober

  • Trerättersmeny i restaurangen.
  • Övernattning i något av våra rofyllda rum.
  • Frukost inkluderat.

Från 1 795 SEK per gäst

Gåspaket

Att äta gås i november, när luften är krispig och landskapet förbereder sig för vinter, är en skånsk tradition med lång historia. Vår gåsamiddag, som vi stolt serverat i 20 år, är en matupplevelse och en del av den skånska kulturen.
Gåsmeny, logi och frukost ingår!

November 1–2 & 8–9

  • Gåsmeny fyra rätter.
  • Övernattning i något av våra rofyllda rum.
  • Frukost inkluderat.

Från 1 945 SEK per gäst

Julpaket

Vi presenterar vårt julbord med stolthet och glädje, allt är hemlagat från grunden på säsongens bästa produkter. Vårt julbord är mycket omfattande och innehåller både det traditionella och nya. För att du ska kunna ta del av alla julens alla smaker serverar vi små och eleganta uppläggningar fyllda med smak och juldofter.
I paketet ingår julbord, logi och frukost.

fredag & lördag
28 november – 21 december

  • Vårt fantastiska julbord.
  • Övernattning i något av våra rofyllda rum.
  • Frukost inkluderat.

Från 1 965 SEK per gäst

Kontakta oss

Har du frågor, vill veta mer eller komma i kontakt med oss?
Klicka på knappen nedan för att skicka ett meddelande.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Allé direkt i din inkorg.
Ange din e-postadress och prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Rulla till toppen

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
direkt via e-post eller telefon.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Allés trerättersmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Kvällsmeny Påsk

Allés fina små sillar
Skinndragna och inlagda här på gården
Matjessill med brynt smör och rom
Krämig ramslök- & citronsill
Brantevikssill
Ägg
Hemabakat grovt bröd & knäcke,
smör & vällagrad hårdost
Den gröne & havet
Äppel- och dillgravad lax
Rödbetsgravad hälleflundra
Hovmästarsås
Pepparrotsvisp
Lufttorkad skinka
Späd bladsallad
Pecorinobakad fänkål med sardeller
Varmrätt
Lammstek från Appeltorp, rödvinsky & Pommes Anna
med ramslök och smörstekt vit sparris från Österlen
Dessert
Rabarberkompott
med mascarponeglass och mandel
Smått sött
795 SEK

Boka Restaurang

PåskFirande på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Sparrismeny

Kväll 2025

Vit sparrissoppa med havskräfta & nässelcrème
med vår hembakta surdegsbaguette & vispat citronsmör
Ångad grön sparris med örtstekt hälleflundra
bakade Arancatomater från Orelund & citronhollandaise
Vit sparris à la beurre noisette,
vildsvin från Christinehofs skogar i två anrättningar,
rödvinssky & stomp på färskpotatis med ramslök
Valrhona Dulceytarte
med rabarberglass och flädermyltade jordgubbar
795 SEK

Boka Restaurang

Sparris dagtid

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Sparrismeny på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Onsdagar i lilla matsalen

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Alle på Österlen

Meny onsdagar 2025

2/4

Confiterat anklår
med bön- & tomatsalsa
9/4
Ramslöksfylld porchetta
med potatisstomp & skysås
16/4
Lammstek
med ratatouille
23/4
Fish and chips
med äppelremoulad & löksallad
30/4
Nygrillad vildsvinkorv
med hemmagjord senap,
surkål & potatisstomp
Onsdagar från 17:00

Boka Restaurang

Mors Dag på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Meny Mors Dag

På Allé 2025

Vit och grön sparris från Österlen
med rostade hasselnötter, sidfläsk
& lagrad svensk ost
Äkta Wienerschnitzel
med ansjovissmör
& ljummen potatissallad
Jordgubbstårta för Mor
... & helgdagsrock åt far
575 SEK

BOka Restaurang

Trerättersmeny

Från klockan 17:00.
Meny från 695 SEK per gäst.
Erbjuds följande datum:
01/03, 15/03 & 12/4

Just nu på allé

Påsk

Långfredag, påskafton, påskdagen,
& annandag påsk 18-21 april
Påskbuffé dagtid         595 SEK
Påskbuffé barn 3-8år   195 SEK
Påskbuffé barn 9-12år 295 SEK
Kvällsmeny                 695 SEK

Sparris

Sparrismeny – Restaurang
Fredagar & Lördagar
mellan 2/5 & 1/6
Från 795 SEK per gäst
Lunchöppet – à la carte
Lördagarna: 10/5, 30/5, 31/5
Kl 12 – 16
Allés Sparrisbuffé
Torsdag Kristi Himmelsfärd 29/5
Kl 12 – 16
625 SEK per gäst

Onsdagar

i lilla matsalen

April: 2, 9, 16, 23, 30
Restaurangen öppen från kl 17:00.
Från 250 SEK per gäst.

Mors dag

Hos AllÉ - 25/5

Restaurangen öppen mellan
12:00 till 17:00.
Från 575 SEK per gäst.

Boka Konferens

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Bröllopsförfrågan

Fyll i formuläret nedan eller kontakta
oss för att skicka en förfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Tack!

Tack, din ansökan har mottagits!
Verifiera prenumerationen via meddelandet som skickats till din e-post för att fullfölja registreringen.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Nyårsmeny

2024 Avhämtning

Förrätter

Havskräftsoppa med halstrad pilgrimsmussla
grön ärtpuré och ostchips på Vesterhavsost
*Soppan ingår vid bokning av fyrarätters
Allés varmrökta hälleflundra
med vinkokt rubinolaäpple, pepparrotscrème,
örtsallad och grönkålskrisp

Varmrätt

Dovhjortsrostbiff
med rödvinsbrässerad svartrot, ostronskivling
viltsky och krämig potatisgratäng

Dessert

Sauternesinlagd clementin
med vit choklad- & kaffemousse
och blodapelsinchips

Pris

3 rätter 595 SEK
4 rätter 695 SEK
Drinktilltugg, 2 olika sorter, 90 SEK

Påskbuffé 2025

Sill
Stekt inlagd sill
Äppelsill med ingefära & fänkål
Krämig Ramslök & citronsill
Branteviksill
Löksill
Matjessill med brynt smör & algrom
Senapssill
Rosépeppar & citronsill
Kokta ägg med friterade nässlor
Knippelök pizza med gräddfil
Fisk
Äpple & dillgravad lax
Allés varmrökt lax med crudité på rabarber & citronmajonäs
Rödbets gravad hälleflundra med marinerade betor & löksallad
Bakad torskrygg med bakat äpple & rökta mandlar
Skagenröra med spetskål
65 graders ägg
Såser
Rojo Mojo
Morot och ingefära créme
Citronvinigrette
Hovmästarsås
Ramslökscréme
Pepparrotsvisp
Blåmögelost créme
Kött
Lammrostbiff med rosmarin & vitlök
Citrontimjan stekt tuppbröst med grillad citron
Mormors leverpastej & smågurka
Lufttorkad skinka med salta mandlar
Grönt
Tomatetarté med karamelliserad lök & grov senap
Potatis- & broccolifrittata
Picklade grönsaker
Morötter i olika färger med rapsolja & raps frön
Bakad portabellosvamp
Bladsallad med fänkålscrudíté
Potatis sallad med rädisor & gräslök
Bönsallad med grillad paprika
Småvarma
Pecorinobakad Fänkål med sardeller
(Glacerade fläsksida) Allés rökta fläsksida
Prinskorv
Köttbullar
Janssons Frestelse
Dessertbord
Påsktårta – Oscar II
Ägglikörmousse
Drömmar
Mandelbiscotti
Fransk chokladtårta
Rabarbertiramisu
Passionfrukt tarte
Påskägg
Fruktsallad

Boka Restaurang

Sommarmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Skördetidsmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Alle på Österlen's
Skördetallrik 2024

Äppelglacerat kycklingbröst
med salvia, bönor & potatispuré
Allés varmrökta lax
med pepparrot & betor samt äppelvinaigrette
Flammkuchen
med rödlök, äpple & kastanjechampinjoner
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche & spetskålssallad
235 SEK
Kantarellsoppa
med kyckling & äpple
165 SEK
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche
spetskålssallad & rostad potatis
245 SEK
Surdegsbaguette & smör ingår till alla rätter
Ljummen plommonkaka
med vaniljgrädde
Allés äppelkaka
med vaniljsås
72 SEK

Gåsmeny 2024

Gåslevermousse
med fruktbrödschips & plommon
Svartsoppa
med krås serverat à la Allé
eller
Jordärtskocksoppa
med hummersallad, äpple & rosenkålsblad
Krokett på confiterat gåslår
med rotsellericrème & smörad kålconsommé
Knaperstekt gåsbröst
med rödkål, bakat äpple & pommes fondant
Äppelterrine
med Allés calvadosglass, rostade hasselnötter & kolasås
5 rätter 825 SEK

Tack!

Din prenumeration är registrerad.
Håll utkik efter vårt nästa nyhetsbrev!

Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Restaurang

Tryck på boka för att se aktuella
erbjudanden i restaurangen.

Hotell

Hotellet är öppet
året runt.

Aktuellt på Allé

Påsk

Långfredag, påskafton, påskdagen,
& annandag påsk 18-21 april
Påskbuffé dagtid         595 SEK
Påskbuffé barn 3-8år   195 SEK
Påskbuffé barn 9-12år 295 SEK
Kvällsmeny                 695 SEK

Sparris

Sparrismeny – Restaurang
Fredagar & Lördagar
mellan 2/5 & 1/6
Från 795 SEK per gäst
Lunchöppet – à la carte
Lördagarna: 10/5, 30/5, 31/5
Kl 12 – 16
Allés Sparrisbuffé
Torsdag Kristi Himmelsfärd 29/5
Kl 12 – 16
625 SEK per gäst

Tack!

Din förfrågan har skickats!
Vi återkommer med svar så snabbt som möjligt.

Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Boka GåsMENY

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Julbord

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Formulärnamn

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik
Kontaktformulär