Österlenköket på riktigt

”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”

– Eva Thuresson

Österlenköket på riktigt

”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”

– Eva Thuresson

Restaurangen

Restaurangen på Allé följer årstiderna och årets högtider. För bokade konferenser är restaurangen alltid öppen. Längre ner på sidan finns alla årets restaurangerbjudanden.

Barerna

​​Vi har två barer på gården. På sommaren kan du slå dig ned i hängpilens skugga för något uppfriskande. På hösten kan du njuta av en varm toddy efter en lång promenad. Baren är öppen för våra hotellgäster och för allmänheten på utvalda tider under sommarmånaderna.

Festsalen & speciella högtider

I festsalen har vi dukat upp till många kalas och middagar. Vid större högtider såsom jul, påsk och gåsamiddag serverar vi alltid i stora salen.

Nedan finner du Allés högtidserbjudanden för hela 2025!

Allés trerättersmeny

Mars 1 & 15
April 12

En vällagad meny med tre serveringar på traktens bästa råvaror.

Med övernattning

Trerättersmeny ingår.
Frukost ingår.
Från 1 645 SEK per gäst

Boka restaurang

Boka restaurang utan
övernattning.
Tre rätter från 695 SEK per gäst

Onsdagar på allé

Från 19 februari till påsk

Kvällens varmrätt med sallad och bröd.
Pris från 250 SEK
  • April: 2, 9, 16, 23 & 30

Boka restaurang

250 SEK per gäst
 

Påskfirande på Allé

april 17–21

Lunchservering

Påsk på Österlen innebär konstrunda, god mat och härligt samkväm. Vi dukar upp en lyxig buffé under lunchen, serverad mellan kl. 12 och 16, och vi lovar ett smakfullt utbud med påskens alla favoriter.

De små, fina sillfiléerna som vi själva drar och lägger in i olika kompositioner – senapssill och Brantevikssill, matjesill som klassiker bland annat, men också äppelsill med ingefära och fänkål.

Grönsaker i härliga färger, de första svenska tomaterna, nyplockade nässlor, bönor, kulörta morötter och hempicklade grönsaker.

Vår rökta, glaserade fläsksida kommer självklart att finnas med bland de varma rätterna, tillsammans med andra klassiker såsom köttbullar och prinskorv.

För de sötälskande glömmer vi inte påskens gottebord, där smaker som rabarber, choklad och mandel förenas i desserter så som Oscar II-tårta, rabarbertiramisu, ägglikörmousse och drömmar.

Kvällsservering

När kvällen smyger sig på bjuder vi in till en vår- och påsk inspirerad meny, som ni får avnjuta i gott sällskap.

Små fina sillfiléer, dragna och inlagda här hos oss, i olika smaker och kompositioner, serveras till bords – nästan som att du dukat upp hemma!

Tillsammans med vårt hembakta grova bröd och knäcke, en rejäl klick smör och vällagrad hårdost.

Sedan är det dags att resa på sig. Här hämtar ni det ni önskar från hav, sjö och äng – men på ett lite enklare sätt.

Vi serverar rödbetsgravad hälleflundra och äppel- och dillgravad lax, svensk lufttorkad skinka, och färgglatt grönt till.

Varmrätten serverar vi på klassiskt manér, där ni får avnjuta lammstek från Appeltorp med rödvinssky, Pommes Anna med ramslök och vårens första vita sparris. Såklart med något gott att dricka i glaset!

Efter en andningspaus och goda samtal får ni in desserten som delas upp i en söt symfoni i två satser.

Först en rabarberkompott med mascarponesorbet och rostad mandel, där ett gott fräscht dessertvin passar utmärkt, eller kanske en skvätt av Allés egen Limoncello?

I andra och sista satsen får ni in ett kakfat med smått sött, där en kopp nybryggt kaffe till avrundar kvällens måltid.

Skärtorsdag 17/4

  • Vernissage – mer info kommer!

Långfredag 18/4

  • Påskbuffé från kl. 12 – 16. Sista sittid 14.30
  • Kvällsöppet i restaurangen med vårinspirerad meny från kl. 18
Påskafton 19/4
  • Påskbuffé från kl. 12 – 16. Sista sittid 14.30
  • Kvällsöppet i restaurangen med vårinspirerad meny från kl. 18

Påskdagen 20/4

  • Påskbuffé från kl. 12 – 16. Sista sittid 14.30
  • Kvällsöppet i restaurangen med vårinspirerad meny från kl. 18

Annandag påsk 21/4

  • Påskbuffé från kl. 12 – 16. Sista sittid 14.30
Pris:
Påskbuffé dagtid 595 SEK
Påskbuffé barn 3–8år 195 SEK
Påskbuffé barn 9–12år 295 SEK
Kvällsmeny 695 SEK

Med övernattning

Från 1 795 SEK per gäst

Boka restaurang

Välj erbjudande i formuläret!

Sparris

Fredagar & lördagar
2 maj – 1 juni

Das königliche Gemüse
All vår sparris kommer från Spargel Meister Friedrich odling Österlen Sparris
Redan i det gamla romarriket ansåg man sparrisen vara en lyxprodukt och delikatess för de rika. De romerska kejsarna var särskilt förtjusta i sparris.
Längre fram i tid sände NASA sparrisfrön upp i rymden som en del av ett experiment för att studera hur växter reagerar på mikrogravitation.
Sparrisen växte bra, och resultatet gav värdefull information om växters tillväxt i rymden.
Sparrisen har haft en viktig roll som medicinal växt. Den tillskrevs som blodrenade och ordinerades mot gikt, reumatisk värk, astma och bakfylla.

Välkomna att boka bord, och bota dina åkommor!

Restaurang kväll
Sparrismeny fyra rätter
Fredagar från kl 18
Lördagar från kl 17
795 SEK per gäst
Lunchöppet
Sparrisinspirerad à la carte
Lördagarna: 10/5, 30/5, 31/5
Kl 12 – 16
Allés sparrisbuffé
Torsdag Kristi Himmelsfärd 29/5
Kl 12 – 16
625 SEK per gäst

Med övernattning

Sparrismeny inkluderat.
Frukost ingår.
Från 1 750 SEK per gäst

Boka Restaurang

Boka endast restaurang.
Lunch eller
kvällsmeny!

Mors dag på Allé

25 Maj

Kl 12 – 17

Meny

Vit och grön sparris från Österlen
med rostade hasselnötter, sidfläsk
& lagrad svensk ost
Äkta Wienerschnitzel
med ansjovissmör &
ljummen potatissallad
Jordgubbstårta för Mor
… & helgdagsrock åt far
575 SEK

Boka restaurang

575 SEK per gäst
 

Sommar

onsdag till lördag
20 juni – 31 augusti

Vi serverar sommarens trerättersmeny. Varje vecka från onsdag till lördag klockan 18. Vill du kombinera med övernattning bokas övernattning separat.

Boka övernattning

Boka restaurang

Skördetid på österlen

Fredag & Lördag
5 september – 26 oktober

Skördetiden på Österlen är en tid då naturen bjuder på sina rikaste smaker och färger. Under denna säsong firar vi på Allé på Österlen med vårt Skördetidspaket. Boka en vistelse på vårt hotell och njut av en trerättersmeny inspirerad av skördens bästa råvaror – en smakupplevelse som hyllar det som Österlen har att erbjuda under denna tid på året.

Med övernattning

Skördetedismeny inkluderat.
Frukost ingår.
Från 1 795 SEK per gäst

Boka restaurang

Skördetidsmeny utan
övernattning.
Från 695 SEK per gäst

Mårten gås

November 1–2 & 8–9

Att äta gås i november, när luften är krispig och landskapet förbereder sig för vinter, är en skånsk tradition med lång historia. Vår fyrarätters-gåsmeny, som vi stolt serverat i 20 år, är både en matupplevelse och en del av skånsk kultur.

Med övernattning

Gåsamiddag inkluderat.
Frukost ingår.
Från 1 945 SEK per gäst

Boka gåsmeny

Boka gåsmeny.
Fem rätter.
Från 845 SEK per gäst

Julbord

fredag & lördag
28 november – 21 december

Vi presenterar vårt julbord med stolthet och glädje, allt är hemlagat från grunden på säsongens bästa produkter. Vårt julbord är mycket omfattande och innehåller både det traditionella och nya. För att du ska kunna ta del av alla julens alla smaker serverar vi små och eleganta uppläggningar fyllda med smak och juldofter.

Avhämtning

Vi erbjuder aven avhämtning! Både Julinspirerad landgång och helt julbord.
Klicka här för mer information & meny avhämtning.

Med övernattning

Julbord inkluderat.
Frukost ingår.
1 965 SEK per gäst

Endast julbord

Boka julbord utan
övernattning.
Från 865 SEK per gäst

Kontakta oss

Har du frågor, vill veta mer eller komma i kontakt med oss?
Klicka på knappen nedan för att skicka ett meddelande.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Allé direkt i din inkorg.
Ange din e-postadress och prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Rulla till toppen

Gåsmeny 2024

Gåslevermousse
med fruktbrödschips & plommon
Svartsoppa
med krås serverat à la Allé
eller
Jordärtskocksoppa
med hummersallad, äpple & rosenkålsblad
Krokett på confiterat gåslår
med rotsellericrème & smörad kålconsommé
Knaperstekt gåsbröst
med rödkål, bakat äpple & pommes fondant
Äppelterrine
med Allés calvadosglass, rostade hasselnötter & kolasås
5 rätter 825 SEK

Boka Restaurang

Allés trerättersmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Alle på Österlen

Meny onsdagar 2025

2/4

Confiterat anklår
med bön- & tomatsalsa
9/4
Ramslöksfylld porchetta
med potatisstomp & skysås
16/4
Lammstek
med ratatouille
23/4
Fish and chips
med äppelremoulad & löksallad
30/4
Nygrillad vildsvinkorv
med hemmagjord senap,
surkål & potatisstomp
Onsdagar från 17:00

Boka Restaurang

Onsdagar i lilla matsalen

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Kvällsmeny Påsk

Allés fina små sillar
Skinndragna och inlagda här på gården
Matjessill med brynt smör och rom
Krämig ramslök- & citronsill
Brantevikssill
Ägg
Hemabakat grovt bröd & knäcke,
smör & vällagrad hårdost
Den gröne & havet
Äppel- och dillgravad lax
Rödbetsgravad hälleflundra
Hovmästarsås
Pepparrotsvisp
Lufttorkad skinka
Späd bladsallad
Pecorinobakad fänkål med sardeller
Varmrätt
Lammstek från Appeltorp, rödvinsky & Pommes Anna
med ramslök och smörstekt vit sparris från Österlen
Dessert
Rabarberkompott
med mascarponeglass och mandel
Smått sött
795 SEK

Påskbuffé 2025

Sill
Stekt inlagd sill
Äppelsill med ingefära & fänkål
Krämig Ramslök & citronsill
Branteviksill
Löksill
Matjessill med brynt smör & algrom
Senapssill
Rosépeppar & citronsill
Kokta ägg med friterade nässlor
Knippelök pizza med gräddfil
Fisk
Äpple & dillgravad lax
Allés varmrökt lax med crudité på rabarber & citronmajonäs
Rödbets gravad hälleflundra med marinerade betor & löksallad
Bakad torskrygg med bakat äpple & rökta mandlar
Skagenröra med spetskål
65 graders ägg
Såser
Rojo Mojo
Morot och ingefära créme
Citronvinigrette
Hovmästarsås
Ramslökscréme
Pepparrotsvisp
Blåmögelost créme
Kött
Lammrostbiff med rosmarin & vitlök
Citrontimjan stekt tuppbröst med grillad citron
Mormors leverpastej & smågurka
Lufttorkad skinka med salta mandlar
Grönt
Tomatetarté med karamelliserad lök & grov senap
Potatis- & broccolifrittata
Picklade grönsaker
Morötter i olika färger med rapsolja & raps frön
Bakad portabellosvamp
Bladsallad med fänkålscrudíté
Potatis sallad med rädisor & gräslök
Bönsallad med grillad paprika
Småvarma
Pecorinobakad Fänkål med sardeller
(Glacerade fläsksida) Allés rökta fläsksida
Prinskorv
Köttbullar
Janssons Frestelse
Dessertbord
Påsktårta – Oscar II
Ägglikörmousse
Drömmar
Mandelbiscotti
Fransk chokladtårta
Rabarbertiramisu
Passionfrukt tarte
Påskägg
Fruktsallad

Boka Restaurang

PåskFirande på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Sparrismeny

Kväll 2025

Vit sparrissoppa med havskräfta & nässelcrème
med vår hembakta surdegsbaguette & vispat citronsmör
Ångad grön sparris med örtstekt hälleflundra
bakade Arancatomater från Orelund & citronhollandaise
Vit sparris à la beurre noisette,
vildsvin från Christinehofs skogar i två anrättningar,
rödvinssky & stomp på färskpotatis med ramslök
Valrhona Dulceytarte
med rabarberglass och flädermyltade jordgubbar
795 SEK

Boka Restaurang

Sparris dagtid

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Sparrismeny på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Mors Dag på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Sommarmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Skördetidsmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka GåsMENY

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Julbord

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
direkt via e-post eller telefon.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Meny Mors Dag

På Allé 2025

Vit och grön sparris från Österlen
med rostade hasselnötter, sidfläsk
& lagrad svensk ost
Äkta Wienerschnitzel
med ansjovissmör
& ljummen potatissallad
Jordgubbstårta för Mor
... & helgdagsrock åt far
575 SEK

BOka Restaurang

Trerättersmeny

Från klockan 17:00.
Meny från 695 SEK per gäst.
Erbjuds följande datum:
01/03, 15/03 & 12/4

Just nu på allé

Påsk

Långfredag, påskafton, påskdagen,
& annandag påsk 18-21 april
Påskbuffé dagtid         595 SEK
Påskbuffé barn 3-8år   195 SEK
Påskbuffé barn 9-12år 295 SEK
Kvällsmeny                 695 SEK

Sparris

Sparrismeny – Restaurang
Fredagar & Lördagar
mellan 2/5 & 1/6
Från 795 SEK per gäst
Lunchöppet – à la carte
Lördagarna: 10/5, 30/5, 31/5
Kl 12 – 16
Allés Sparrisbuffé
Torsdag Kristi Himmelsfärd 29/5
Kl 12 – 16
625 SEK per gäst

Onsdagar

i lilla matsalen

April: 2, 9, 16, 23, 30
Restaurangen öppen från kl 17:00.
Från 250 SEK per gäst.

Mors dag

Hos AllÉ - 25/5

Restaurangen öppen mellan
12:00 till 17:00.
Från 575 SEK per gäst.

Boka Konferens

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Bröllopsförfrågan

Fyll i formuläret nedan eller kontakta
oss för att skicka en förfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Tack!

Tack, din ansökan har mottagits!
Verifiera prenumerationen via meddelandet som skickats till din e-post för att fullfölja registreringen.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Nyårsmeny

2024 Avhämtning

Förrätter

Havskräftsoppa med halstrad pilgrimsmussla
grön ärtpuré och ostchips på Vesterhavsost
*Soppan ingår vid bokning av fyrarätters
Allés varmrökta hälleflundra
med vinkokt rubinolaäpple, pepparrotscrème,
örtsallad och grönkålskrisp

Varmrätt

Dovhjortsrostbiff
med rödvinsbrässerad svartrot, ostronskivling
viltsky och krämig potatisgratäng

Dessert

Sauternesinlagd clementin
med vit choklad- & kaffemousse
och blodapelsinchips

Pris

3 rätter 595 SEK
4 rätter 695 SEK
Drinktilltugg, 2 olika sorter, 90 SEK

Alle på Österlen's
Skördetallrik 2024

Äppelglacerat kycklingbröst
med salvia, bönor & potatispuré
Allés varmrökta lax
med pepparrot & betor samt äppelvinaigrette
Flammkuchen
med rödlök, äpple & kastanjechampinjoner
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche & spetskålssallad
235 SEK
Kantarellsoppa
med kyckling & äpple
165 SEK
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche
spetskålssallad & rostad potatis
245 SEK
Surdegsbaguette & smör ingår till alla rätter
Ljummen plommonkaka
med vaniljgrädde
Allés äppelkaka
med vaniljsås
72 SEK

Tack!

Din prenumeration är registrerad.
Håll utkik efter vårt nästa nyhetsbrev!

Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Restaurang

Tryck på boka för att se aktuella
erbjudanden i restaurangen.

Hotell

Hotellet är öppet
året runt.

Aktuellt på Allé

Påsk

Långfredag, påskafton, påskdagen,
& annandag påsk 18-21 april
Påskbuffé dagtid         595 SEK
Påskbuffé barn 3-8år   195 SEK
Påskbuffé barn 9-12år 295 SEK
Kvällsmeny                 695 SEK

Sparris

Sparrismeny – Restaurang
Fredagar & Lördagar
mellan 2/5 & 1/6
Från 795 SEK per gäst
Lunchöppet – à la carte
Lördagarna: 10/5, 30/5, 31/5
Kl 12 – 16
Allés Sparrisbuffé
Torsdag Kristi Himmelsfärd 29/5
Kl 12 – 16
625 SEK per gäst

Tack!

Din förfrågan har skickats!
Vi återkommer med svar så snabbt som möjligt.

Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Formulärnamn

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik
Kontaktformulär