Österlenköket på riktigt
”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”
– Eva Thuresson
Österlenköket på riktigt
”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”
– Eva Thuresson
Barerna
Festsalen & speciella högtider
I festsalen har vi dukat upp till många kalas och middagar. Vid större högtider såsom jul, påsk och gåsamiddag serverar vi alltid i stora salen.
Se våra högtidserbjudanden nedan.
November 29–30
December 6–8, 12–14 & 20
Julbord
Vi presenterar vårt julbord med stolthet och glädje, allt är hemlagat från grunden på säsongens bästa produkter. Vårt julbord är mycket omfattande och innehåller både det traditionella och nya. För att du ska kunna ta del av alla julens alla smaker serverar vi små och eleganta uppläggningar fyllda med smak och juldofter.
- November 29–30
- December 6–7 julbord fullbokat
- December 8, 12–14 och 20
Paket med övernattning
- Övernattning i dubbelrum.
- Drink vid brasan i vår bar.
- Frukost med hemlagade marmelader, nybakt bröd, lokala produkter, ägg och annat gott.
Avhämtning
Vi erbjuder aven avhämtning! Både Julinspirerad landgång och helt julbord.
Julinspirerad
Landgång 2024
med Mjuk Pepparkaka
December 1–23
Sill
med ägg
Varmrökt lax
med äppelchutney
Juliga köttbullar
med rödbet-& äpplesallad
Julskinka
med syltad kål och honungsenap
Lagrad ost
med kvittenmarmelad
235 SEK
1–23 december.
Ange önskat datum och tid,
antal gäster och ev allergier.
Allés Julbord
Avhämtning 2024
Till & med 23 December
All vår mat är varsamt lagad från grunden.
3 sorters sill
3 sorters ägg
5 sorters kallskuret
2 sorters lax
5 sorters småvarmt
3 sorters grönt
3 olika såser
3 sötsaker
595 SEK
Kontakta oss
Klicka på knappen nedan för att skicka ett meddelande.
Nyhetsbrev
Ange din e-postadress och prenumerera på vårt nyhetsbrev.