Österlenköket på riktigt

”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”

– Eva Thuresson

Österlenköket på riktigt

”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”

– Eva Thuresson

Restaurangen

Här ser du våra aktuella erbjudanden i resturangen.

Julbord

November 29–30
December 6–7 fullbokat
December 8, 12–14 och 20

Barerna

​​Vi har två barer på gården. På sommaren kan du slå dig ned i hängpilens skugga för något uppfriskande. På hösten kan du njuta av en varm toddy efter en lång promenad. Baren är öppen för våra hotellgäster och för allmänheten på utvalda tider under sommarmånaderna.

Festsalen & speciella högtider

I festsalen har vi dukat upp till många kalas och middagar. Vid större högtider såsom jul, påsk och gåsamiddag serverar vi alltid i stora salen.

Se våra högtidserbjudanden nedan.

November 29–30
December 6–8, 12–14 & 20

Julbord

Vi presenterar vårt julbord med stolthet och glädje, allt är hemlagat från grunden på säsongens bästa produkter. Vårt julbord är mycket omfattande och innehåller både det traditionella och nya. För att du ska kunna ta del av alla julens alla smaker serverar vi små och eleganta uppläggningar fyllda med smak och juldofter.

Julbord med övernattning erbjuds:
  • November 29–30
  • December 6–7 julbord fullbokat
  • December 8, 12–14 och 20

Paket med övernattning

  • Övernattning i dubbelrum.
  • Drink vid brasan i vår bar.
  • Frukost med hemlagade marmelader, nybakt bröd, lokala produkter, ägg och annat gott.

Avhämtning

Vi erbjuder aven avhämtning! Både Julinspirerad landgång och helt julbord.

Klicka här för mer information & meny avhämtning.

Med övernattning

Julbord inkluderat.
Frukost ingår.

Endast julbord

Boka julbord utan
övernattning.
Från 845 SEK per gäst

Kontakta oss

Har du frågor, vill veta mer eller komma i kontakt med oss?
Klicka på knappen nedan för att skicka ett meddelande.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Allé direkt i din inkorg.
Ange din e-postadress och prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Rulla till toppen

Boka Julbord

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Skördetidsmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Alle på Österlen

Meny onsdagar 2024

2/10

Klassisk Boeuf Bourguignon
med potatispuré
9/10
Schnitzel
med kapris, ansjovissmör,
gröna ärtor & rostad potatis
16/10
Segedin gulasch – tjeckisk gulasch
med surkål & syrad grädde
23/10
Fish & chips
med äppelremoulad & smashed potatoes
30/10
Biff & Bea
Onsdagar från 17:00

Boka Restaurang

Onsdagar i lilla matsalen

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Gåsmeny 2024

Gåslevermousse
med fruktbrödschips & plommon
Svartsoppa
med krås serverat à la Allé
eller
Jordärtskocksoppa
med hummersallad, äpple & rosenkålsblad
Krokett på confiterat gåslår
med rotsellericrème & smörad kålconsommé
Knaperstekt gåsbröst
med rödkål, bakat äpple & pommes fondant
Äppelterrine
med Allés calvadosglass, rostade hasselnötter & kolasås
5 rätter 825 SEK

Boka Gåsamiddag

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Konferens

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Bröllopsförfrågan

Fyll i formuläret nedan eller kontakta
oss för att skicka en förfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
direkt via e-post eller telefon.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Tack!

Din prenumeration är registrerad.
Håll utkik efter vårt nästa nyhetsbrev!

Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Restaurang höst

Skördetid

& Höstmeny

Från klockan 18:00.

Erbjuds:
September: 27–28
Oktober: 4–5, 12 & 26

Mitt i veckan

Onsdagar

i lilla matsalen

Restaurangen öppen från kl 17:00.

Gäller onsdagarna:
September: 25
Oktober: 2, 9, 16, 23 & 30

Högtider hos Allé

Gåsmeny

Fem rätter från 825 SEK per gäst.
Erbjuds båda helgerna:
1–2 & 8–9 november

För större sällskap kan vi öppna upp dagar utöver de ovannämnda.

Julbord

Från 825 SEK per gäst

Erbjuds: 29–30 november
6–8, 12–14 & 20 december

För större sällskap kan vi öppna upp dagar utöver de ovannämnda.

Alle på Österlen's
Skördetallrik 2024

Äppelglacerat kycklingbröst
med salvia, bönor & potatispuré
Allés varmrökta lax
med pepparrot & betor samt äppelvinaigrette
Flammkuchen
med rödlök, äpple & kastanjechampinjoner
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche & spetskålssallad
235 SEK
Kantarellsoppa
med kyckling & äpple
165 SEK
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche
spetskålssallad & rostad potatis
245 SEK
Surdegsbaguette & smör ingår till alla rätter
Ljummen plommonkaka
med vaniljgrädde
Allés äppelkaka
med vaniljsås
72 SEK

Restaurang

Välj boka restaurang för att se aktuella
datum, tider & erbjudanden.

Hotell

Hotellet är öppet
året runt.

Säsong & Högtider

Julbord

Från 825 SEK per gäst.
Paketpris från 1 975 SEK i dubbelrum.

Erbjuds: 29–30 november
6–8, 12–14 & 20 december

För större sällskap kan vi öppna
upp dagar utöver de ovannämnda.

Tack!

Din förfrågan har skickats!
Vi återkommer med svar så snabbt som möjligt.

Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Boka Restaurang

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Formulärnamn

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik
Kontaktformulär